20 Ocak 2018 Cumartesi

KARNE ALDINIZ MI ? 

Karnelere dair hissiyatimdir bu şarkı şimdi.  Pink Floyd - Another Brick In The Wall   
Adalet duygusundan bihaber insanlarla dolu bir ülkede çocuklara notlar veriliyor, çocuklara tanılar koyuluyor. Cocukların hayatını da kendi berbat hayatlarına cevirmek için cağın gereklerini öğretiyor büyükler.
Isyanim büyük. Şu an yatağında ağlayan ya da çok içerleyip de hüznü boğazında donakalan, acısını geceleri kabuslara çevirecek çocukların alnına sefkatten bir öpücük kondurmak istiyorum. 
Cidden içim yanıyor. "Haksızlık bu" diye düşünüp büyüklere gücü yetmeyen caanim çocuklar siz aslında birçok konuda bizden daha iyisiniz. Keşke bizden çok kendi sezgilerinizi dinleseniz ve kendinizi sevebilseniz.
Ve büyükler unutmayalım her eğitim süreci doğası gereği "kusur"ludur en ihtiyaca dönük olanı bile. O yüzden analık babalık hocalık psikologluk işini abartmayin. Yapabileceğiniz en iyi şey çocuklarla eğlenmek gülmek sevmek sevilmek birlikte üzülmek açık ve samimi olmak. Bi hatırlayın öğrencilik yaralarınızı. Sonra bi bakın yüzlerine. "Daha iyi" olmana gerek yok "yeterince iyisin" benim için çünkü varsın buradasın deyin herşey değişiverir iyiden yana. Tabii samimiyseniz samimiysek...


https://www.youtube.com/watch?v=YR5ApYxkU-U&feature=share

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder