22 Nisan 2019 Pazartesi

BİR KAÇ FİLM
Bugünkü film önerimizin ilki Charlie Chaplin'in Monsieur Verdoux'su efenim.
Film 1947 yapımı. Bir seri katilin hayatının bir dönemini anlatıyor. İzlediğinizde diğer seri katil filmlerinin (misal Von Trier'in son filminin) bu filmden ne kadar etkilendiğini görmek sizi de şaşırtabilir. Sorguladıklarıyla ve sorgulattıklarıyla kıymetli bir film. 
Orson Wells'in bir senaryo fikrini alarak kendi istediği biçimde yeniden düzenleyen Chaplin, 1921'de yakalanan Fransız seri katil Henri Desire Landru'nun hayatından esinlenmiş. 
Ayrıca filmde Mavi Sakal masalına da bolca göndermeler var. 
İyi seyirler21032019

Chaplin'in giderek yaygınlaşmakta olan televizyona, Amerika'da McCarthy dönemi komünistlerin yargılandığı mahkemelere, kendisinin de ülkeyi terk etmek zorunda kaldığı yargılamalara, çocuklara ve çocukluğa ilişkin düşüncelerini ifade ettiği harika bir film... Meraklısına not: Sesli sinema döneminden 1957 yapımı, Charles Chaplin burada Şarlo'yu değil bir kralı oynuyor. 
Film hakkında söylenecek çok şey var ama sözümün gerisini söylemeyi şimdilik erteliyorum. 
Yeni bir film önerisinde görüşmek üzere .NİSAN 2019

Merhabalar  Film önerilerimizin bugününde Psikesinema'nın son sayısında çıkan yazımda ele almaya çalıştığım filmlerin içinden kimilerini önereceğim. Biliyorsunuz Psikesinema dergisinin Mart-Nisan 2019 tarihli sayısının konusu "Sinemada Borderline". Yazımda bahsi geçen filmlerden Temel İçgüdü ve Öldüren Cazibe filmleri dışındakiler iyi filmler... Aşağıdaki gibidir.
İyi seyirler  
NOT: Eskiden TRT2'de o kadar çok Atilla Dorsay programı izledim ki bu önerileri yaparken öyle bir programı sunuyor gibi hissediyorum kendimi. Yemek yaparken yemek programıcılık oynamak, film anlatırken de film önericiliği programı yapar gibi yapmak pek hoşuma gidiyor. 
Sanat dolu bir gün diliyorum  Byeee....22032019
AFTER HOURS   WELCOME TO ME   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder